Kategorie

Zastosowanie membran

-membrany dla mleczarstwa

Firma WODOPOL zajmuje się technologiami membranowymi, oczyszczaniem strumieni wody oraz uzdatnianiem wody.

Oferujemy membrany, które są używane w mleczarstwie na całym świecie od ponad 50 lat. Spełniają one normy 3-A, FDA, USDA itd. Rekomendujemy membrany czołowych producentów, takich jak: Microdyn, Toray, Hydranautics, PCI Membranes, Koch, Vontron, CSM i innych.

Dzięki konkurencyjnym cenom i dużej wiedzy możemy zagwarantować wysoką jakość usług.

Dostarczymy Państwu membrany zastępcze dla dowolnego typu urządzeń, bez względu na pierwotnie zamontowany rodzaj membrany czy producenta. Ponadto, oferujemy także Naszą pomoc i fachowe doradztwo w zakresie montażu, serwisu oraz wybór najlepszej metody filtracji czy uzdatniania.

Mamy na koncie wiele realizacji potwierdzonych referencjami, w tym z branży mleczarskiej (dostawa urządzeń, modernizacje stacji, kompletne inwestycje pod klucz).

Przykładowe zastosowanie membran w mleczarstwie:

  • Serwatka - koncentracja 35 % do 85 % , izolacja do 90 %
  • Mleko - różne stopnie koncentracji białka
  • Mleko - koncentracja do produkcji jogurt
  • Mleko - standardyzacja, pełna i częściowa koncentracja do produkcji sera
  • Kultury mleka - ser typu double-cream, świeży ser, twaróg itd.
  • Koncentracja "białej wody"
  • Klaryfikacja solanki
  • Odzysk roztworu po CIP
  • Frakcjonowanie białek
  • Koncentracja mleka odtłuszczonego (mleko w proszku dla dzieci)
  • Odtłuszczanie serwatki

 

W Naszej ofercie znajdą Państwo także stacje odwróconej osmozy RO, urządzenia UV, filtry, zmiękczacze, odżelaziacze, instalacje ozonowe, zestawy hydroforowe, pompy, zbiorniki, akcesoria i części zamienne oraz wiele innych.

Pomagamy także naszym klientom rozwiązywać problemy z odpadami (separacja olejów, związków po CIP, redukcja TOC, itd.).